T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - ARAŞTIRMA GELİŞTİRME EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ LİSESİ

ARGEM KÜLTÜR ÇALIŞTAYLARI “SÖYLENCE”

ARGEM Lisesi Sosyal Bilimler Ekibinin düzenlediği, İstanbul genelindeki tüm lise öğrencilerinin başvurabileceği "ARGEM Kültür Çalıştayları: Söylence" adlı etkinliğimizin başvuruları başladı! Sekiz farklı komitede sekiz farklı kültürün söylencelerinin* inceleneceği, etkinlik sonunda elde edilen sonuçların sentezlenip raporlaştırılacağı etkinliğimizde sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.

Çalıştayda sekiz farklı kültüre ait (Türk, Uzakdoğu, Ortadoğu, Yunan, Avrupa, Hint, Kuzey, Amerika) söylenceleri benzerlik, farklılık, bunların ortaya çıkmasına neden olmuş olabilecek etkenler yönünden incelenecektir. *Söylence, sözlük anlamı olarak evrenin, tanrıların, insanın ortaya çıkışından, bir tarih olayına, bir kişiye değin türlü olay ve gerçeklikleri konu alan, onlara gerçeküstü bir nitelik vererek anlatan, başlıca özelliği inanış konusu olan kısa öykü demektir. 

Katılımcılara etkinlik öncesinde katılımcıların hazırbulunuşluklarını sağlamak adına yerleştirildikleri komitelere ait kaynaklar (destanlar, efsaneler, makaleler, kitap bölümleri vs.) iletilecektir. Etkinlik sırasında katılımcılardan (her komitedeki katılımcılar, moderatör ve yardımcı moderatör öğrencilerimiz eşliğinde) bulundukları komitedeki kültüre ait söylenceleri yorumlamaları, söylencelerde ortak bulunan öğeleri tespit etmeleri, bu öğelerin o kültürde sahip olduğu yeri ve oluşma sebeplerini rapor haline getirmeleri istenecektir. Etkinlik sonunda her komite hazırladıkları raporu sunacak ve elde edilen bulgular sentezlenmeye çalışılacaktır. 

Etkinliğimizin amacı farklı coğrafyalara ve kültürlere ait söylencelerin ortak öğelerinin bulunma sebeplerini tespit etmek; bu kültürlerin coğrafi ve kültürel farklılıklarının söylencelerde yarattığı etkiyi ortaya çıkarmaktır.

Etkinlik 24-25 Şubat 2024 Cumartesi günü 09.00-16.30 ve Pazar günü 09.00-17.30 saatlerinde iki gün olarak okulumuzda (yüz yüze) gerçekleşecektir. Başvuru sonuçları başvuru formunda belirttiğiniz e-posta adreslerine iletilecektir.  Etkinlik sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak için argemsosyalbilimler@gmail.com e-posta adresine veya @argemsosyalbilimler Instagram hesabına sorularınızı iletebilirsiniz.

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfmbEWxMBogIxLhJyeZkwtzdIbjw_czM6M1mFZ8mXp8yXDTg/viewform?usp=sf_link

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 09.02.2024 10:44 - Görüntülenme: 234
  Beğen | 0  kişi beğendi